image

Tuin winterklaar maken

Voordat de vorst om de hoek komt kijken dient u uw tuin winterklaar te maken. Om de winter goed door te komen heeft de tuin enige onderhoud nodig. Hoe kouder het wordt, hoe meer maatregelen u moet nemen. Zo is het zaak om tijdig uit te zoeken welke planten het beste in de herfst gesnoeid kunnen worden. Peter Bakker assisteert u hier graag bij! Naast het goed doorkomen van de winter, werpt het winterklaar maken van de tuin ook in de zomer haar vruchten af. Naast het geven van tips en advies op maat bieden wij u ook professioneel onderhoud. Peter Bakker is dé aangewezen hovenier om uw tuin winterklaar te maken.

Tuin winterklaar maken wanneer

Om de volgende zomer nóg meer van uw tuin te kunnen genieten als afgelopen zomer is het van belang om uw tuin winterklaar te maken. De vraag is; Wanneer moet ik de tuin winterklaar maken? Wanneer u de tuin het beste winterklaar kan maken, zal afhangen van verschillende factoren zoals het weer, de conditie van de grond en beplanting en de aanwezige voedingsstoffen. Een algemeen advies is om de tuin in oktober winterklaar te maken, wanneer de bloeiperiode van de meeste planten voorbij is en het weer nog goed genoeg is om de tuin in te gaan.

Tuin winterklaar maken snoeien

Een belangrijk onderdeel van de tuin winterklaar maken is snoeien. Per plant varieert de snoeiwijze. Tijdens vorst is het onverstandig om te gaan snoeien, dus begin hiermee tijdens het winterklaar maken van de tuin. Voor een advies over de tuin winterklaar maken kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina of via 06-20484519.

Tuin winterklaar laten maken

Het winterklaar maken van de tuin verschilt per tuin. Het is een grote klus waarbij kennis en materiaal van belang is. De tuin winterklaar laten maken door een hovenier voorkomt problemen. Wanneer u besluit om uw tuin winterklaar te laten maken kan Peter Bakker Uw Hovenier u veel werk uit handen nemen. Zo assisteren wij u bij de volgende werkzaamheden:

  • Snoeien van planten en bomen
  • Gras en vijver winterklaar maken
  • Tuin schoonmaken en opruimen
  • Tuinmeubelen onderhouden en opbergen

De tuin winterklaar laten maken zal worden afgestemd op uw wensen. Wanneer u behoefte heeft aan zo’n advies op maat kan u contact met ons opnemen via de contactpagina of via 06-20484519.

Tuin winterklaar maken tips

Om u een beetje op weg te helpen heb ik een aantal ‘tuin winterklaar maken tips’. Om de winter goed door te komen is het van belang om de tuin goed winterklaar te maken. De volgende ‘tuin winterklaar tips’ kunnen u daarbij helpen:

  • Bemest uw gazon niet meer na oktober
  • Maai het gazon niet te kort (niet korter dan 4 cm)
  • Controleer voor het snoeien de scherpheid van uw gereedschap.